trečiadienis, sausio 17, 2007

Turistinis zygis su palapinem

Pagaliau atejo vasara! Lauke taip grazu ir silta - buvau nosi iskisus kai su draugem ejom kavos gerti, tai nebesinorejo atgal i patalpa grizt... Kazin kiek ilgai tokie orai laikysis, nes nuo vasaros pradzios (gruodzio 1 d) visas grazias sauletas dienas galima ant pirstu suskaiciuot. Orai siaubingai nenuspejami, tai lyja, tai vel saule sviecia. Sia nuotrauka nufotografavau prie savo namu saulei besileidziant (Kita diena isauso be galo grazi ir silta).


Kai po Nauju metu porai dienu pagaliau prasvito saule, musu seimyna issiruose i turistini zygi su palapinem. Turiu prisipazinti, kad esam siaubingai tam nepasiruose (nors gyvenant NZ tai yra beveik privaloma - gamta, turistavimas, isvykos su palapinem cia yra kasdienybe). Na, bet pasiskolinom pora palapiniu, o kitus reikalingus daktus atsiveze Beno brolis or sesuo su seimom. Taigi. Is viso susirinkom 6 suauge ir 4 vaikai. Pora dienu gryname ore buvo tikra palaima.


Vaziavom prie Ruamahanga upes Wairarapa rajone (ten maziau vejuota ir apskritai oras geresnis nei Wellingtone). Vaikai prisilakste paupiu, akmenu primete i upe, visi maudesi isskyrus mane. Cia tai dar man reikia gerokai su savim padirbeti del to maudymosi NZ vandens telkiniuose... Man visada vanduo atrodo toks saltas, kad jei mane kas i vandeni imestu turbut
infarkta gauciau nuo soko... O siaip tai geda, kad per 10 metu niekaip nesugebu saves iveikti... Na, bet uz tai mano vaikuciai tai tikros zuveles - jiems kad tik plaukioti, kad tik nardyti.
Vakare uzsikurem lauza (naktys NZ gana vesios, tai je ne lauzas butu reikeje susivilkt po pora siltu megztiniu), issikepem mesytes ir uzsigerdami vyneliu puse nakties skaiciavom zvaigzdeles... Dangus ir visas pasaulis atrode toks didelis, o mes tokie mazyciai, beveik nereiksmingi zmogeliai... (o gal cia vyno toks poveikis buvo...)
Kita diena vyrukai isejo zvejot, o moterys priziurejo vaikus (visai kaip mamutu laikais - vyrai isejo "grobio parnest"). Na, bet nieko jie nesugavo, tai teko vaziuot i parduotuve "zuvies gaudyt".
Sauniai praejo tos dvi dienos. Jei orai ir toliau bus vasariski, tai butinai dar vaziuosim.

1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Nu normaliai tu cia pripyskinus .Kazin is kur to laiko laisvo semiesi tokiems rasiniams.Gerai varai varyk ir toliau.Bus ka paskaitineti.
Eimis